GannetBlog

GannetBlog

Gannet

Het Gannetproject was gestart op 26 juni 2009, en dit voor een periode van drie jaar: die termijn is nu ten einde.

We zijn er, dankzij de onbaatzuchtige medewerking van tal van leden en de gulle giften van sponsors en subsidie van de Stad Gent, in geslaagd onze objectieven in grote mate uit te voeren.

kentering

ForumPosted by Ines Mon, June 20, 2011 11:55:21

Het leven is geen lijn maar een cirkel, alles gaat voorbij en net zo goed komt alles terug. Zo ook ik, op deze plaats.

Ik beloofde de schipper zijn verhaal van de laatste weken te vertalen :o) en belofte wil al eens schuld maken, vandaar. Wat herinner ik me van zijn laatste mails? Veel wind, geen zuchtje wind, gescheurd grootzeil, donderwolken, een onbewoond eiland, duikavonturen, problemen met imigratiediensten en centen...

Het eiland Lukonor bleef me bij omdat Marc er zo lyrisch over was, deze groep van 5 eilanden met in totaal 170 inwoners was zelfs in staat hem alle ellende van de voorbije maanden te doen vergeten. Mannen en vrouwen gaan er enkel gekleed in een lendedoek, met prauwen van uitgeholde boomstammen komen ze de bezoeker tegemoetgevaren en ofreren hem fruit. Er valt verder niets te consumeren, de Lukonoreanen (?) kennen enkel ruilhandel. Het is er, naar verluidt, zo mooi als in onze voorstelling van het paradijs. Het is hier dat Marc uit dank zich aan het pannenkoeken bakken zet, voor de kinderen. Iedereen blij.

Maar ook Lukonor wordt weer verlaten, zoals alle mooie en minder aangename plaatsen die de Gannet al aandeed. Wat zou dat doen met een mens, altijd verdertrekken? Vraag ik me dan af. Want dat weet ik niet.

Van Pulawat op weg naar Woleai (tenminste als de schrijfwijze klopt). Nooit van gehoord maar dat is me de laatste jaren wel vaker overkomen. Exotische namen, steeds verder weg van de wereld "as we know it'. Binnenkort komt de kentering, Bali, Indonesië, India daar kunnen we ons een beeld van vormen.

De zeemijlen van Pulawat naar Woleai worden, sologewijs, afgelegd met 7 knopen wind op genakker én grootzeil, samen goed voor 160m² gewapper , en nu komt het : de Gannet haalt zo 5 hele knopen. Schipper fier, hij vestigt daarmee weer een bootrecord. Er zullen er ongetwijfeld nog volgen.

  • Comments(0)//blog.gannet.be/#post135