GannetBlog

GannetBlog

Gannet

Het Gannetproject was gestart op 26 juni 2009, en dit voor een periode van drie jaar: die termijn is nu ten einde.

We zijn er, dankzij de onbaatzuchtige medewerking van tal van leden en de gulle giften van sponsors en subsidie van de Stad Gent, in geslaagd onze objectieven in grote mate uit te voeren.

Salut Palau

Gannet e-mailsPosted by Tsok Wed, August 03, 2011 16:56:25

Beste Gannet vrienden,

30 juli 2011 12.13 utc pos 7 27 604 N en 133 59 365 O

snelheid 4,5 knopen wind 17 knopen koers 212 gr.

Het was niet echt het weer om te vertrekken , ( met boven ons een kanjer van een cycloon ) maar de autoriteiten in Palau zijn onverbiddelijk. ( Er was een mogelijkheid om het vertrek nog 2 dagen uit te stellen mits het betalen van 200 dollar, de afzetters ). In de meeste landen dien je te vertrekken binnen de 24 uur na het uitklaren , sommigen zijn streng en daar moet je de zelfde dag nog vertrekken. In Palau gaat het om seconden , eens uitgeklaard kan je nog net naar je bijboot en wordt je in de gaten gehouden tot je effectief vertrekt. Palau krijgt hierbij van mij ( en niet enkel daarom )de prijs van het meest yacht onvriendelijke land.

De eerdere plannen om naar de Filipijnen te varen zijn afgevoerd ,de cycloon boven ons baart mij zorgen en de strategie was steeds , vluchten naar de evenaar toe ,wat we momenteel ook doen.Alle wind wordt letterlijk naar het centrum van de cycloon gezogen , deze namiddag ging de wind naar de 30 knopen ( we zijn verder dan 700 mijl van het oog ) , en dan nog op kop , iets wat niet echt confortabel is. Deze cycloon volgt de regels uit de boekjes en zou verder noord west trekken , dus weg van onze route.

Plezante ontmoeting ,

Gisteren morgen ,vrijdag kwam er weer een bootje duikers de grot bezoeken ( deze ligt op 300 meter van de ankerplaats van de Gannet ). Bij het voorbijvaren werd er uitbundig gezwaaid ( wat wel meer gebeurt wanneer een toeristenboot een jachtje voorbij vaart ),ik zwaaide vriendelijk terug zonder echter veel aandacht te besteden aan de passagiers. Tot opeens iemand begint te roepen , De Mulder , De Mulder , gij zijt toch De Mulder. Mijn eerste gedachte , iemand vanuit het Gentse .En warempel je houdt het niet voor mogelijk , hoe klein kan de wereld zijn. De man in het bootje is ook een De Mulder een van de eigenaars van het rubberbedrijf net over Meulestede brug in het Gentse.

We spreken af om in de avond een glas te komen drinken aan boord iets wat jammer genoeg (lees vorig verhaal )niet is doorgegaan. Langs deze weg daarvoor ook mijn verontschuldiging.We lagen wel stiekum verscholen in een baai om de hoek maar konden niet meer aan wal .

mvg

Marc

  • Comments(0)//blog.gannet.be/#post138