GannetBlog

GannetBlog

Gannet

Het Gannetproject was gestart op 26 juni 2009, en dit voor een periode van drie jaar: die termijn is nu ten einde.

We zijn er, dankzij de onbaatzuchtige medewerking van tal van leden en de gulle giften van sponsors en subsidie van de Stad Gent, in geslaagd onze objectieven in grote mate uit te voeren.

Afscheid van de Rangers.

Gannet e-mailsPosted by Tsok Sun, August 28, 2011 11:11:18

Beste Gannet vrienden,

We hebben deze namiddag het Helen reef verlaten , we hebben er tegenslag gehad , hard gewerkt maar ook een stukje een mooie tijd beleefd. We zagen er grote waterschildpadden aan land komen , een nest graven en eieren leggen. We zagen de wel honderd kleine schildpadjes de weg naar het wilde sop kiezen. De rangers werden vrienden en de stoere binken hadden last met het afscheid.

Maar de tocht van Palau naar Indonesie mag als een van de lastigste van de gehel reis beschouwd worden , we boksen weerom op te golven stroming en een steeds van richting en kracht veranderende wind.We vorderen amper 1 graad per dag wat super traag is. We zitten ook al een tijdje door onze voorraad en zitten op noodrantsoen ( alle dagen rijst of pasta met een blikje tonijn ).We hopen iedere dag op een stukje verse vis maar hij wil hier maar niet bijten.

22 augustus 2011 pos. 2 39 392 N en 131 33 987 O

snelheid 3.2 Kn. wind 12 Kn koers 237 Gr.

Mvg

Marc

  • Comments(0)//blog.gannet.be/#post143