GannetBlog

GannetBlog

Gannet

Het Gannetproject was gestart op 26 juni 2009, en dit voor een periode van drie jaar: die termijn is nu ten einde.

We zijn er, dankzij de onbaatzuchtige medewerking van tal van leden en de gulle giften van sponsors en subsidie van de Stad Gent, in geslaagd onze objectieven in grote mate uit te voeren.

Uitgeklaard in Sumbawa

Gannet e-mailsPosted by Tsok Tue, November 08, 2011 10:16:09

Beste Gannet vrienden,

7 november 2011 3 51 utc po 8 20 03 Z en 117 10 297 O

snelheid 5 kn. wind 14 kn koers 289 gr

We zijn uiteindelijk uitgeklaard in Sumbawa, dat het niet van een leien dakje zou lopen wisten we al op voorhand. Je blijft in Indonesië best zo ver mogelijk weg van alle officiële instanties. We hadden echter de papieren nodig om in Maleisië in te klaren. Drie dagen heeft het geduurd, van bureel naar bureel, overal eindeloos wachten, massa s papierwerk maar iedereen bleef heel vriendelijk en behulpzaam. Sumbawa is de eerste plaats in Indonesië waar wel nog verwacht wordt dat er aan de beambten een fooi wordt gegeven, veel hoeft het niet te zijn, een 5 euro is ruim voldoende.

We blijven nog een tijdje langs de kust van Lombok en Bali varen, aan wal hoeven we in principe niet meer te gaan (mogen we ook niet meer en is zeker niet aan te raden in de grote steden). We hebben voldoende water en voedsel aan boord om het een paar weken uit te houden.

We kochten al een hele kist materiaal in Maumere en deze werd nog aangevuld in Sumbawa, we kunnen de komende weken volop beginnen klussen.

Mvg

Marc

  • Comments(2)//blog.gannet.be/#post147