GannetBlog

GannetBlog

Gannet

Het Gannetproject was gestart op 26 juni 2009, en dit voor een periode van drie jaar: die termijn is nu ten einde.

We zijn er, dankzij de onbaatzuchtige medewerking van tal van leden en de gulle giften van sponsors en subsidie van de Stad Gent, in geslaagd onze objectieven in grote mate uit te voeren.

Chicken Island.

Gannet e-mailsPosted by Tsok Wed, July 04, 2012 16:50:51

Beste Gannet vrienden,

Dinsdag 3 juli en we liggen voor Chicken Island ( pos 7 57 410 N en 98 48 685 O),een plaats waar we na lange tijd nog eens kunnen snorkelen, duiken en zwemmen. Chicken Island is een van de eilandjes,in een groepje van ongeveer 10 die tussen Phuket en Krabi liggen.

Onze vorige stop was Krabi, waar het plan was de Gannet een nieuwe anti-fouling laag te geven. We hadden gerekend op max 14 dagen maar de werken aan het onderwaterschip namen bijna een volle maand in beslag. De dichtingen van de saildrive waren door een visdraad uitgefreesd, de anodes zijn vervangen, op de schoef zat veel speling (volgens Volvo gaat zo een klapschroef max 3 jaar mee), de noodherstelling aan het roer dienden te worden overgedaan, ook waren op de romp een reeks beschadigingen te zien van een inpact van drijvend vuil. We zijn dan maar weer aan het polyesteren gegaan.

Maar het was niet al kommer en kwel, we reden met een gehuurde jeep van oost naar west door Thailand en terug, we maakten een tochtje door het oerwoud op de rug van een olifant, we bezochten met een Long tail boot de mangrove wouden met prachtige grotten en we kampeerden met een klein tentje in het Bencha nationaal park, imposante natuur, een gigantische waterval met een aantal meertjes waar kon in worden gezwommen en spotgoedkoop. We waren er de enige kampeerders.Buiten een slapeloze nacht omdat de wilde beren besloten hadden eens een kijkje in het kamp te komen nemen verliep alles vlot.

We blijven hier nog liggen tot 5 juli dan vertrekken we terug naar Phuket om uit te klaren en verlaten Thailand. Het is ongeveer een weekje varen tot Langkawi (Maleisie ) en daar blijven we een tijdje tot we verder doortrekken naar Penang.

Mvg

Marc

  • Comments(0)//blog.gannet.be/#post151