GannetBlog

GannetBlog

Gannet

Het Gannetproject was gestart op 26 juni 2009, en dit voor een periode van drie jaar: die termijn is nu ten einde.

We zijn er, dankzij de onbaatzuchtige medewerking van tal van leden en de gulle giften van sponsors en subsidie van de Stad Gent, in geslaagd onze objectieven in grote mate uit te voeren.

Uitgeklaard in Sumbawa

Gannet e-mailsPosted by Tsok Tue, November 08, 2011 10:16:09

Beste Gannet vrienden,

7 november 2011 3 51 utc po 8 20 03 Z en 117 10 297 O

snelheid 5 kn. wind 14 kn koers 289 gr

We zijn uiteindelijk uitgeklaard in Sumbawa, dat het niet van een leien dakje zou lopen wisten we al op voorhand. Je blijft in Indonesië best zo ver mogelijk weg van alle officiële instanties. We hadden echter de papieren nodig om in Maleisië in te klaren. Drie dagen heeft het geduurd, van bureel naar bureel, overal eindeloos wachten, massa s papierwerk maar iedereen bleef heel vriendelijk en behulpzaam. Sumbawa is de eerste plaats in Indonesië waar wel nog verwacht wordt dat er aan de beambten een fooi wordt gegeven, veel hoeft het niet te zijn, een 5 euro is ruim voldoende.

We blijven nog een tijdje langs de kust van Lombok en Bali varen, aan wal hoeven we in principe niet meer te gaan (mogen we ook niet meer en is zeker niet aan te raden in de grote steden). We hebben voldoende water en voedsel aan boord om het een paar weken uit te houden.

We kochten al een hele kist materiaal in Maumere en deze werd nog aangevuld in Sumbawa, we kunnen de komende weken volop beginnen klussen.

Mvg

Marc

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Griet De Baecke Tue, November 15, 2011 14:25:21

Beste Marc,
De kinderen van de scholen De Letterdoos, Victor Carpentier en de Triangel lezen nog steeds jouw berichten vanuit het verre Indonesië. Samen met mijn collega Liliane Van Acker, de scholen en de kinderen, werken we momenteel aan het project "water in de wereld": over duurzaamheid en waterproblemen zoals overstromingen, droogte, orkanen, afsmelten van gletsjers door de klimaatverandering,... . Ongetwijfeld zijn dit wereldwijde uitdagingen waarvan jij op je reis al een stukje van de gevolgen hebt kunnen zien en ondervinden. Na afloop zullen de kinderen je hierover wellicht vertellen. We zijn ook een filmpje aan het monteren.
In dit kader dan ook deze vraag. Voor de kinderen is dit het laatste Gannet-jaar. Degenen die je uitzwaaiden bij vertrek, zitten nu in het zesde leerjaar. Ze zwermen volgend jaar uit naar allerlei secundaire scholen en zullen de Gannet dan niet meer opvolgen vanuit de klas. We zouden voor hen graag een feestelijke "thuiskomst van de Gannet" voorbereiden, maar ik heb begrepen dat je thuiskomst in Gent wellicht niet voor juni 2012 zal plaatsvinden. Of vergissen we ons ? Daarom deze vraag : ben je in de loop van dit schooljaar nog eens in het land (misschien in de kerstperiode?). Geef je ons daarover een seintje? Als het niet mogelijk is om de boot in Gent terug te verwelkomen, zouden de kinderen het heel fijn vinden om schipper Marc in levende lijve terug te zien. Op die manier kunnen we de 3 klassen dan nog eens samenbrengen en met jou een feestelijke afsluiter vieren van dit driejarig project.

Van harte dank voor je antwoord en goede vaart
Griet De Baecke
Pedagogisch Begeleider, PBD Gent

Posted by Steffen Tue, November 08, 2011 13:13:42

hi Marc, bin im Jan und ab April in S-, SE-Asien. Bitte Kontaktdaten an: stschumacher@hotmail.de , VGsteffen