GannetBlog

GannetBlog

Gannet

Het Gannetproject was gestart op 26 juni 2009, en dit voor een periode van drie jaar: die termijn is nu ten einde.

We zijn er, dankzij de onbaatzuchtige medewerking van tal van leden en de gulle giften van sponsors en subsidie van de Stad Gent, in geslaagd onze objectieven in grote mate uit te voeren.

Muggen(melk)

Gannet e-mailsPosted by Tsok Sun, May 27, 2012 17:22:40
Beste Gannet vrienden,

27 mei 2012 4.33 utc pos 7 59 632 N en 98 36 665 0
We liggen aan de oostelijke kant van het eiland en hebben min of meer beschutting tegen de opeenvolgende depressies. We liggen er samen met een 10 tal kleine vissersbootjes die eveneens beschutting zoeken tegen het noodweer.Een half uur geleden kwam er weer zo een depressie voorbij en de windmeter gaf pieken aan tot 62 knopen.De snelheid waarmee je het regengordijn ziet naderen( is wel een prachtig zicht wanneer dit gordijn vanuit de jungle naar de zee toetrekt )is angstaanjagend. De Gannet is meestal niet snel genoeg om rond zijn anker te draaien en helt sterk over. De hoge windsnelheden duren niet langer dan 30 min.Daarna wordt het terug windstil tot de volgende depressie.

Gisteren besloten we om toch eens een tochtje door het rimboe te maken , we werden na een half uurtje teruggefloten door een horde muggen die een aanval op de 2 indringers inzette.Marianne die meestal het meest last heeft van de muggen kwam er deze keer vanaf met 50 muggebeten.Met 1 cocosnoot als buit keerden we terug naar de bijboot en vaarden de kustlijn af vanop een veilige muggenafstand.

Mvg
Marc

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.