GannetBlog

GannetBlog

Gannet

Het Gannetproject was gestart op 26 juni 2009, en dit voor een periode van drie jaar: die termijn is nu ten einde.

We zijn er, dankzij de onbaatzuchtige medewerking van tal van leden en de gulle giften van sponsors en subsidie van de Stad Gent, in geslaagd onze objectieven in grote mate uit te voeren.

ROK NOK, het paradijs.

Gannet e-mailsPosted by Tsok Fri, July 20, 2012 16:48:28

Beste Gannet vrienden,

16 juli 2012 4 42 utc pos 6 24 536 N en 99 23 211 O

snelheid 4.7 kn wind 0 koers 122 gr

Zowat iedereen die we in deze buurt hebben ontmoet gaf ons het advies Rok Nok te bezoeken , 2 middelgrote eilanden iets verder van het vasteland. We hebben het dan ook gedaan en het was de moeite , helder water , mooie natuur , apen en reuze hagedissen.We zijn er een 3 tal dagen gebleven en zijn dan doorgetrokken naar de meest zuidelijk gelegen eilanden van Thailand , de Butang groep.

De bedoeling was er te overnachten en dan door te varen naar Maleisie. Over paradijselijke eilanden gesproken , de Butang groep slaat tot op heden alles.We vonden er een pracht van een baai , wit zandstrand , massa s vissen , een paar riviertjes komen vanuit de bergen en geven helder en fris water ,iets waar je bij een temperatur van flink boven de 30° uren kan in baden.

We zijn er vier dagen gebleven en pas deze morgen vertrokken.Enkel Ko Lipe is bewoond , de rest is natioaal park. We lagen ook toevallig op een plaats waar de vissersboten verzamelen na een werkperiode.Met de bijboot zijn we maar eens dag gaan zeggen ( en met de bedoeling wat garnalen te kopen ). Er was eventjes paniek , ze dachten dat we een politiepatroulle waren ,( die de vissers op die plaats regelmatig komt controleren op tewerkstelling van illegalen en andere duistere praktijken )Op de vraag of ze ons geen garnalen konden verkopen , waren ze zo blij dat we maar eventje 15 kg krab en garnalen meekregen. Van betaling geen sprake.De grootste King praws waren zeker 25 cm lang , enorm.

We hebben tot laat in de avond krab en garnalen zitten koken en kuisen en onze diepvries zit nu bartsens vol.

Binnen ongeveer 1 uur verlaten we Thailand en zitten terug in de wateren van Maleisie.

Mvg

Marc

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.